Lasintekijät

Kutsu lasintekijöille

Taivaanvuohi. Oiva Toikka, Nuutajärvi 2004

Suomen lasimuseon ystävät ry julkaisee vuosittain kesäkuun alussa Suomalaisen lasin vuosikirjan. Kutsumme nykylasintekijät mukaan omilla teoskuvillaan. Vuosikirja mahdollistaa näkyvyyttä nykylasintekijöille ja täten tukee yhdistyksen tavoiteta tehdä alan toimijoita ja lasimuotoilua tutuksi.

Kirjassa julkaistaan kuvia edellisen vuoden ja alkuvuoden aikana valmistetuista lasiesineistä. Pyrimme julkaisemaan 1-2 kuvaa / lasintekijä.

Aineiston aikataulu

Pyydämme teitä lähettämään kuva ja kuvatekstiehdotukset 28.2. mennessä. Toivomme että vinkkaat osallistumisesta myös kollegoille.

HUOM! Kuvista ja teksteistä emme maksa palkkioita tai käyttökorvauksia. Pyrimme kuitenkin toimittamaan osallistuneille vuosikirjan. Lisäksi varaamme oikeuden julkaista kuvia myös SLMY ry:n verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa.

Kuvien toimittaminen

Lähetä kuvat mieluiten suoraan sähköpostin liitteinä. Kuvia voi lähettää myös latauslinkkien avulla, kuten WeTransfer. Voimme kuitenkin joutua pyytämään uudelleenlähetystä, jos linkki on ehtinyt vanhentua ennen kuin ehdimme lataamaan kuvat. Korkeintaan 5 kuvaa/tekijä, joista valitsemme julkaistavat.

HUOM! Uusi osoite
Lähetä kuvat tai latauslinkki osoitteeseen: vuosikirja@slmy.fi

Kuvaformaatti

TIFF/JPEG. Värit CMYK tai RGB. Emme käytä muita kuvaformaatteja.

Kuvakoot

Suosittelemme 2-10 megatavun (Mt) tiedostoja. Kuvatiedostojen pitää olla riittävän suuria painamiseen, mutta tiedostojen siirtämisen kannalta ei liian isoja.

Kuvien nimeäminen

Nimeä kuvatiedostot niin, että ne sisältävät sekä suunnittelijan että teoksen nimen ja tarvittaessa järjestysnumeron. Aloita tekijän sukunimellä. Esimerkki: Jappinen1Lasiteos.jpg

Kuvien lisätiedot

Toivomme kuviin saatteeksi seuraavat tiedot jokaiselle kuvalle (joko sähköpostissa tai word-tiedostona, ei pdf:nä). Tärkeää on, että pääsemme käsiksi tekstiin ja saamme kopioitua tarpeelliset osat julkaisuun.

 • Suunnittelija, suunnitteluvuosi
 • Teoksen nimi
 • Puhaltaja/valmistaja, tekovuosi
 • Valmistustekniikka, materiaalit
 • Teoksen koko (cm)
 • Valokuvaaja
 • Lyhyt kuvaus teoksesta, mainiten myös mahdolliset näyttelyt tai julkaisut joissa teos on ollut esillä
 • Suunnittelijan (ja puhaltajan) yhteystiedot:
  nettisivut, s-posti, puhelin, postiosoite yms.

  Postiosoite on pakollinen, jos haluat oman vuosikirjakappaleen. Vuosikirjan voi myös noutaa lasimuseolta. (Yhteystietoja ei julkaista.)