Kategoriat
Vuosikirja

Suomalaisen lasin vuosikirja 2019

Värikäs ja runsaasti kuvitettu artikkelikokoelma, jossa esitellään vanhaa ja uutta suomalaista lasituotantoa sekä lasiesineiden keräilyä.

Lasin vuosikirja -sarjan 6. osa

Kirja on entistä värikkäämpi ja runsaammin kuvitettu artikkelikokoelma, jonka jutuissa esitellään vanhaa ja uutta suomalaista lasituotantoa sekä lasiesineiden keräilyä.

Kirja sisältää lukuisia artikkeleita lasimuotoilun ja lasinkeräilyn maailmasta, esimerkiksi Igor Herler jatkaa tutkielmien sarjaansa Alvar Aallon lasimuotoilusta; aiheena ovat maailman suurimmat Aalto-maljakot. Toisessa artikkelissaan Herler pohdiskelee lasitehtaiden muotoilukilpailuja. Jyrki Kippolan visuaalisen jutun aiheina ovat Oiva Toikan muotoilemat lasiset hedelmät ja vihannekset. Antti Kaijalainen esittelee artikkelissaan ”Tunne lasit, tunne juomat” lasistojen kehitystä.

Suomen lasimuseon ystävät ry:n kustantaman kirjan ovat toimittaneet Jyrki Kippola, Timo I. Laakso ja Jyrki Winter, graafisesta suunnittelusta vastaa Maara Kinnermä.

Yhdistyksen jäsenet saavat lasin vuosikirjan jäsenetuna maksutta (liittymisvuodesta alkaen). Vuoden 2019 kirja on loppuunmyyty.

Painos on 1250 kpl, painotyön on tehnyt Dardeze Holografija, Latvia. Kirjan ISSN-tunnus on 2342-3722. ISBN 6418616229588. Ilmestymispäivä 4.6.2019