Kategoriat
Vuosikirja

Suomalaisen lasin vuosikirja 2020

Runsaasti kuvitettu artikkelikokoelma vanhasta ja uudesta suomalaisesta lasituotannosta.

Lasin vuosikirja -sarjan 7. osa.

Suomalaisen lasin vuosikirja on runsaasti kuvitettu artikkelikokoelma vanhasta ja uudesta suomalaisesta lasituotannosta. Kirjassa tarkastellaan suomalaisen studiolasin 50-vuotista historiaa ja vuonna 2019 valmistuneita uusia lasiesineitä esitellään näyttävästi.

Vuoden 2020 kirjasta löytyy mm. laaja artikkeli Heikki Orvolan lasimuotoilusta, artikkeli lasinkaivertajamestari Toivo Ruskon elämästä ja tuotannosta. Aino Aallon tiheäjuovainen lasisto on tarkasteltavana, samoin VR:n vesikarahvien eri versioit. Riihimäen Lasin varhaisten puristelasiesineiden erikoisia massaleimoja esitellään ja tutustutaan sata vuotta sitten Amerikkaan lähteneiden lasinpuhaltajien lähettämiin kirjeisiin.

Tämä korkeatasoinen kirja toimitetaan yhdistyksen jäsenten vapaaehtoistyönä. Suomen lasimuseon ystävät ry:n kustantaman kirjan ovat toimittaneet Jyrki Kippola, Satu-Lotta Peltola ja Jyrki Winter. Graafinen suunnittelu: Maara Kinnermä.

Yhdistyksen jäsenet saavat kirjan jäsenetuna maksutta (liittymisvuodesta alkaen). Kirjaa myydään mm. Suomen lasimuseon myymälässä, hintaan 20 €.

Painos on 1200 kpl, painotyön on tehnyt Premedia Helsinki Oy. Kirjan ISSN-tunnus on 2342-3722. ISBN 6418616234360. Ilmestymispäivä 15.6.2020