Kategoriat
Vuosikirja

Suomalaisen lasin vuosikirja 2021

Vuosikirja kokoaa yksiin kansiin mm. yli 40 lasintekijän uusia teoksia.

Lasin vuosikirja -sarjan 8. osa.

Suomalainen design on erityisesti tunnettu lasitaiteesta, joka niitti mainetta ja kunniaa etenkin suomalaisen muotoilun kulta-aikana. Vahva perinne elää Suomessa ja kiinnostaa sekä kotimaassa, että kansainvälisesti.

Suomalaisen lasin vuosikirja kokoaa yksiin kansiin muun muassa yli 40 lasintekijän uusia teoksia vuodelta 2020.

Kirjan muissa artikkeleissa syvennytään mm. keräilijöiden uuteen sukupolveen, lampputekniikalla valmistettuihin lasiesineisiin ja Iittalan liikemerkin versioihin 140 vuoden ajalta. Useat artikkelit ovat vaatineet kuukausien työn ja jopa vuosien tietojen keräämisen.

Tämä korkeatasoinen kirja toimitetaan vapaaehtoistyönä, rakkaudesta lasiin. Suomen lasimuseon ystävät yhdistyksen jäsenistössä on paljon asiantuntijuutta ja olemme todella iloisia, että voimme jakaa tietoa eteenpäin näin upealla tavalla.

Suomen lasimuseon ystävät ry:n kustantaman kirjan ovat toimittaneet Jyrki Kippola, Satu-Lotta Peltola, Iivari Viilomaa ja Jyrki Winter. Graafinen suunnittelu: Maara Kinnermä.

Yhdistyksen jäsenet saavat kirjan jäsenetuna maksutta (liittymisvuodesta alkaen). Kirjaa myydään mm. Suomen lasimuseon myymälässä sekä muilla jakelupisteillä hintaan 20 €.

Jäsen: Muista noutaa kappaleesi 17.10.2021 mennessä. Ota mukaan jäsenkortti ja varmista, että siinä on vuoden 2021 jäsentarra.

Jakelupisteitä on kolme:

Painos on 1200 kpl, painotyön on tehnyt Premedia Helsinki Oy. Kirjan ISSN-tunnus on 2342-3722. ISBN 6418616239907. Ilmestymispäivä 08.06.2021